PRESSEKLIP

Artikler

Her er en bog om det århusianske musikliv
af Kasper Schütt-Jensen.
JP Århus, 1. april, s. 8.
(læs online på www.aarhus.dk)

Musikalsk status i bogform
af Uffe Normand.
Århus Stiftstidende, 2. april, s. 8.

Rocken blomstrer i Århus
af Martin Blom Hansen
Berlingske Tidende, 5. april.

Musikken får arbejdsro i Århus
af Lasse Lavrsen
Information, 19. juni 2004.
(læs online på www.information.dk)

Anmeldelser

Århus:nu er anbefalelsesværdig til alle med bare en perifer interesse for det danske musikliv lige nu. (...) Man får med Århus:nu serveret et sandt overflødighedshorn af sprælske og innovative kunstnere. (...) CD'en skal ses som en lille smagsprøve, der skal vække lysten til at opsøge Århus’ mange musikalske tilbud, og denne funktion opfyldes til UG.
- Undertoner, fire en halv af seks stjerner (læs online)

Efter endt læsning - og lytning til den fine tilhørende CD - er man ikke i tvivl om, at Århus summer af spændende navne og initiativer, der kan tænde morgendagens stjerner. (...) En hund for både bog samt CD med 15 numre, det er er dælme billigt. Og CD'en til Århushistorien (ha, ha) rummer meget fornemme bidrag.
- LineOut

 

Anmeldelser

"Velskrevne appetitvækkere på den sprudlende scene. Den begejstring, der gennemsyrer bogen, [er] yderst smittende. Fuld valuta for pengene. Ikke kun for århusianere, men enhver, der vil følge med i, hvad der sker i dansk musik."
- Gaffa (læs online)

Et sobert journalistisk og imponerende præcist kort over byens undergrundslandskab. (...) Men udover at dyrke det eksklusive i den alternative scene løfter bogen erfaringerne fra undergrunden og gør dem alment tilgængelige. Der er ganske enkelt tale om en lille musikjournalistisk triumf, der kommer helt til bunds og samtidig gør det i et både sprudlende og bredt formidlende sprog. (...) Bogen kan derfor anbefales til alle, der enten føler for musikken, er noget ved den, handler med den, eller er med til indirekte at bestemme over den. Bogen er en stærk hyldest og en ligeså stærk beskrivelse af den århusianske scene, et af de klareste lyspunkter på det musikalske Danmarkskort lige nu. Samtidig er den en stærk dokumentation af grundlaget for den, som det vil være en stor skam ikke at tage til sig som inspiration andre steder.
- Soundvenue, fem af seks stjerner (læs online)

Der er lysår mellem Jab Mica Och Els legestuelyd på "Jomahab Genskabt", Under Byens smukt sitrende live-versioner af "Det er Mig der Holder Træerne Sammen / Mission", Strumms solide støjen i "Fight a Lot" og Wäldchengarten dybe, detaljerede illbient på "Cancels Out if Need Be". Når man så smider navne som Tiger Tunes, Powersolo, Kurve og Singvogel & Peter Laugesen, der også optræder på cd'en, oven i hatten, bliver man klar over, at byen ikke blot er i farver; den er i technicolor! (...) Om nogle år vil mange af navnene være gået i sig selv igen. Andre vil have skiftet spor, mens endnu andre uden tvivl er blevet medspillere i the big league. Til den tid vil Århus:nu være endnu mere spændende at have stående på reolen, end den er nu. (...) Set som en række skarpe, veldrejede artikler om nogle væsentlige aktører i årtusindets første unge jyske boom er Århus:nu dog ikke blot interessant, men også et vigtigt kulturdokument.
- Geiger